Biografia

Míriam Escurriola Peña

Llicenciada en Interpretació per l’Institut del Teatre i en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Darrerament ha treballat com a directora i creadora amb Les Impuxibles (Clara Peya i Ariadna Peya) sota els llenguatges contemporanis de la dansa-teatre, la música en directe i el videoart. Actualment amb “Limbo” (Teatre Gaudí 2a. temporada, FiraTàrrega 2016) i anteriorment en els muntatges “Mrs.Death. Un Diàleg amb Espriu” i “(A) Murs. A love story”. Consolidant així una trajectòria després de la repercussió artística seu primer projecte amb la companyia, “Tot és Fum” (IPAM / Festival Grec 2013).

També darrerament com a directora escènica amb el Brossa Quartet de Corda amb “Com Panys. 10 anys” (Mercat de les flors, Festival Grec 2016) i “Viatge d’hivern (amb Judit Neddermann, Petit Palau de la Música 2015).

Com a intèrpret en el muntatge “Viure sota vidre” (Círcol Maldà i Sala Beckett 2014, guanyadors del Festival Croquis) amb laCosa.

Anteriorment com a intèrpret i co-directora a la creació col·lectiva “Gènesi … una idea d’Europa” amb OnStage (temporada 2012 al Teatre del Raval i Premi al Millor Espectacle de la MTB 2.0). I com a adjunta a la direcció a “El projecte dels bojos” amb La Barni Teatre (Teatre Almeria, 2011).

La seva faceta com a creadora li ha fet partícep de la creació “Cabaret incívic”, de “Wamba Va” de J. Pedrals, G. Altaió, I. Escofet i M. Sales i de diverses càpsules de creació com a artista resident d’AREAtangent. És fundadora de la Cia. Las Perras, on és creadora i intèrpret de “Perill: prohibit el pas” i “Odio, odio bastante” (Premi Especial del Jurat a la X Mostra de Teatre de Barcelona).

En l’actualitat en televisió està rodant la sèrie “Ciencia Forense” a TVE. També ha participat en les sit-com “Casting”, “Contactes Xtranys” i “Xtranys” per a la XTLV i en la sèrie “De moda” de TV3.

En doblatge ha treballat en les sèries “El Dr. W” i “Flying Squirrels” (Magoproductions / TV3-K3).

Compagina la seva activitat artística amb la docència a Barcelona i nivell internacional. Professora de Moviment, Màscara i Cap de Departament del Grau Universitari d’Interpretació a ESART. És artista col·laboradora al programa MUS-E de la Fundació Yehudi Menuhin en l’àmbit estatal. Des de fa quatre edicions és professora del Màster en Lideratge Polític (UAB-UAM) en la matèria de Tècniques Teatrals aplicades a la Comunicació. Ha estat professora convidada a les jornades de Teatre Italià de l’Escola de l’Espectador, Espai Brossa.

Ha impartit diversos workshops d’entrenament actoral i màscara a Polònia, Portugal, Finlàndia, Alemanya i Itàlia.