ACTUALITAT

Intensiu Commedia dell'Arte(CAT / ESP a continuación)

Intensiu Commedia dell’Arte
Adreçat a intèrprets, ballarins, artistes de circ i creadors escènics. Workshop per treballar en llengües diverses (català, castellà, italià, francès, anglès…) com la vida mateixa.

"Sin embargo, existió un movimiento teatral que mediante una inicial esclavitud técnica liberó a los actores de la sumisión a los límites en que el autor les ofrecía los personajes. Este movimiento fue el de la Comedia dell’Arte, y se produjo en Italia a mediados del siglo XVI.
En este teatro, teatro cómico por excelencia, el actor es el autor del personaje. Él aporta los elementos que formarán el tipo, él los relaciona, él les da vida y carácter. Pero antes que nada, debe limitarse a ser de una vez para siempre un solo personaje, debe decidirse a actuar en un solo papel, debe encerrarse en una máscara."
Mari Luz Uribe


Un intensiu per investigar, com inici en el gènere o ampliant els coneixements que artísticament tinguem ja sobre el nostre cos, l’expressió, el joc còmic i la màscara; la potència dels arquetips de la Commedia dell’Arte i la força de les seves màscares.

A través d’un training físic i fonamentat en la improvisació, anirem entenent o ampliant coneixements sobre el codi de la Commedia, els seus personatges, les eines creatives que ofereix respecte l’espai, el cos, la relació amb el públic i el treball d’objectes. I com les eines i el llegat d’aquestes màscares ens dóna un potencial enorme per crear espectacles de Commedia i d’altres tipus de codis que beuen de la pròpia Commedia com a origen i germen.

Aprofundirem també en les estructures dramatúrgiques del gènere (Canovacci) i com els mecanismes de construcció i creació de l’època són eines vigents actualment i poderoses per la creativitat escènica

Lazzi, animalitat, el cos lliure i atrevit, sàtira i crítica social, poètica i onirisme… Viva la Commedia!

Informació pràctica:
Curs de 16h
Quatre dissabtes de 10h a 14h
Dies 9/2,16/2, 23/2 i 2/3

Preu: 120€

Lloc:
Dau al Sec, Arts Escèniques
C/ Salvà, 86-88, Poble Sec, Barcelona
www.daualsecartsesceniques.cat

+ Info / Inscripcions a:
mail: workshops@miriamescurriola.com
mòbil/ whatsapp: 653681503

Sobre mi i la Commedia:
Arribo a la Commedia dell’Arte fa vint anys o la Commedia arriba a mi fa dues dècades. I des de llavors la nostra ha estat una història apassionant i plena de reptes i descobriments. En la meva formació a l’Institut del Teatre com a Intèrpret conec el gènere i això em dispara per continuar formant- me a Madrid i posteriorment a París (AIDAS, Académie International des Arts du Spectacle) amb el que ha estat el meu mestre de la Commedia dell’Arte, Carlo Boso.
La professionalització continua la meva relació amb la Commedia i resto a França amb la companyia internacional “La Commedia de Babel” per estrenar una versió seguint el gènere de “La Nit de Reis” de W. Shakespeare dirigida pel mateix Carlo Boso (Festival d’Aurillac, París Festival Tréteaux Nomades i Masque, Festival Internacional de Helsinki). El meu retorn a Barcelona, la meva ciutat i camp d’operacions artístiques, em porta a crear la companyia OnStage amb un grup meravellós i extraordinari de comediants i el Canovaccio “Gènesi, una idea d’Europa” que guanya el Premi al Millor Espectacle de la Mostra de Teatre de Barcelona i participa en el Dia Internacional de la Commedia dell’Arte a Màlaga on sóc convidada a impartir un workshop dins el mateix festival per part de la companyia Teatro del Lazzi.
Torno al Sud de la mà de la companyia italo-barcelonina Commediais amb "Don Giovanni", canovaccio inspirat en el mite, que guanya el primer premi del cicle El Teatro que viene a la sala La Imperdible de Sevilla. El mateix muntatge es presenta també a Barcelona.
Sóc especialista en la docència de màscara i imparteixo formació superior per intèrprets de màscara neutra, larvària i Commedia dell’Arte des de l’any 2005 a Barcelona (Aules, Memory, El Timbal, Esart i a les Jornades de Teatre Italià de l’Escola de l’espectador de l’Espai Brossa) i a nivell internacional (Escola Superior d’Art Dramàtic Stefana Jaracza Theatre a Olsztyn, Polònia i amb European Bridges a Kaustinen, Finlàndia).

----

Intensivo Commedia dell'Arte
Dirigido a intérpretes, bailarines, artistas de circo y creadores escénicos. Workshop en idiomas diversos (catalán, castellano, italiano, francés, inglés…) como la vida misma.

"Sin embargo, existió un movimiento teatral que mediante una inicial esclavitud técnica liberó a los actores de la sumisión a los límites en que el autor les ofrecía los personajes. Este movimiento fue el de la Comedia dell’Arte, y se produjo en Italia a mediados del siglo XVI.
En este teatro, teatro cómico por excelencia, el actor es el autor del personaje. Él aporta los elementos que formarán el tipo, él los relaciona, él les da vida y carácter. Pero antes que nada, debe limitarse a ser de una vez para siempre un solo personaje, debe decidirse a actuar en un solo papel, debe encerrarse en una máscara."
Mari Luz Uribe


Un intensivo para investigar, como inicio en el género o ampliando los conocimientos que artísticamente tengamos ya sobre nuestro cuerpo, la expresión, el juego cómico y la máscara; la potencia de los arquetipos de la Commedia dell’Arte y la fuerza de sus máscaras.

A través de un training físico y fundamentado en la improvisación, iremos entendiendo o ampliando nuestro conocimiento del código de la Commedia, sus personajes, las herramientas creativas que ofrece respecto al espacio, el cuerpo, la relación con el público y el trabajo de objetos. Y cómo las herramientas y el legado de estas máscaras nos da un potencial enorme para crear espectáculos de Commedia y de otros tipos de códigos que beben de la propia Commedia como origen y germen.

Profundizaremos también en las estructuras dramatúrgicas del género (Canovacci) y cómo los mecanismos de construcción y creación de la época son herramientas vigentes actualmente y poderosas para la creatividad escénica.

Lazzi, animalidad, el cuerpo libre y atrevido, sátira y crítica social, poética y onirismo ... Viva la Commedia!

Información práctica:
Curso de 16h
Cuatro sábados de 10h a 14h
Días 9/2, 16/2, 23/2 y 2/3

Precio: 120 €

Lugar:
Dau al Sec, Arts Escèniques
C/ Salvà, 86-88, Poble Sec, Barcelona
www.daualsecartsesceniques.cat

+ Info / Inscripciones en:
mail: workshops@miriamescurriola.com
móvil / whatsapp: 653681503

Sobre mí y la Commedia:
Llego a la Comedia del Arte hace veinte años o la Commedia llega a mí hace dos décadas. Y desde entonces la nuestra ha sido una historia apasionante y llena de retos y descubrimientos. En mi formación en el Instituto del Teatro como Intérprete conozco el género y eso me dispara para acabar de formarme en Madrid y posteriormente en París (AIDAS, Académie International des Arts du Spectacle) con el que ha sido mi maestro de la Commedia dell’Arte, Carlo Boso.
La profesionalización continúa mi relación con la Commedia y me quedo en Francia con la compañía internacional "La Commedia de Babel" para estrenar una versión siguiendo el género de "La Noche de Reyes" de W. Shakespeare dirigida por el mismo Carlo Boso (Festival d'Aurillac, París Festival Tréteaux Nomades y Masque, Festival Internacional de Helsinki).
Mi regreso a Barcelona, mi ciudad y campo de operaciones artísticas, me lleva a crear la compañía OnStage con un grupo maravilloso y extraordinario de comediantes y el Canovaccio "Génesis, una idea de Europa" que gana el Premio al Mejor Espectáculo de la Mostra de Teatre de Barcelona y participa en el Día Internacional de la Commedia dell’Arte en Málaga, donde estoy invitada a impartir un workshop dentro del mismo festival por la compañía Teatro del Lazzi.
Vuelvo al Sur de mano de la compañía italo-barcelonesa Commediais con “Don Giovanni”, canovaccio inspirado en el mito, que gana el primer premio del ciclo El Teatro que viene en la sala La Imperdible de Sevilla. El mismo montaje se presenta también en Barcelona.
Soy especialista en la docencia de máscara e imparto formación superior para intérpretes de máscara neutra, larbaria y Commedia dell'Arte desde el año 2005 en Barcelona (Aulas, Memory, El Timbal, Esart y en las Jornadas de Teatro Italiano de la Escuela del espectador del Espacio Brossa) y a nivel internacional (Escuela Superior de Arte Dramático Stefana Jaracza Theatre en Olsztyn, Polonia y con European Bridges a Kaustinen, Finlandia).


Nuevas locuciones para MagoProduction

Próximo estreno en TVE. 2018
Doblado también para TV3 y Señal Colombia

Más informaciónEstreno del cortometraje "D'Hom"

De Aldapeko Filmak. 2018
Actriz

Más información